Pondelok, 25. novembra 2024 Prítomní užívatelia: 31

Diskusné fórum

Diskusné fórum

 

nový príspevokpríspevok
« 1 2 »
  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  91.127.184.190             A odpoveď # 0384 01.07.2009, 13:03:13  

Šupkové dipy

Citrusové plody a ich arómy sú známe ich atraktivitou hlavne v studenej vode. Kapry ich milujú v skorých jarných mesiacoch a neskorých jesenných.

Tieto atraktívne dipy si môžete vyrobiť aj sami doma a to veľmi jednoducho! Určite sa u vás doma objaví to citrusové ovocie ako sú pomaranče, mandarinky, ale aj citróny… Ich šupky nevyhadzujte, ale vysušte ich! Vysušené vydržia dlho ak ich správne uskladníme. Samotná výroba dipu nie je náročná, šupky pomelieme na starom mlynčeku na kávu. Pomaranče, mandarínky, citróny pomelieme zvlášť, môže si aj trochu zaexperimentovať. A môžeme tieto arómy pomiešať je to len na Vás a vašej predstave. Každú arómu odložíme a uzatvoríme, aby nám nevyprchala a tým dostaneme tzv. práškový dip. Tento môžeme použiť ako posilňovač do krmiva, alebo v ňom vyváľať naše dobroty ako sú boiles kukuricu, cesto a iné! Rovnako ho môžeme použiť aj ako prísadu pri výrobe boiles. A ak prášok rozmiešame v čistom alkohole a necháme lúhovať môžeme tím získať tekutý dip v ktorom môžeme namáčať naše nástrahy. To ako to funguje si môžete vyskúšať sami!


  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  91.127.184.190             A odpoveď # 0383 01.07.2009, 12:44:30  

Surové zemiaky

Zemiaky ako boiles poznáme už všetci, ide o valčeky vytlačené s varných zemiakov a nastražene ako boiles! Surové zemiaky sú však o niečom inom!?

Predovšetkým sa snažte zohnať čo najmenšie zemiaky. Ideálny je priemer do 25mm ako tradičné boiles. Maličké zemiaky nevarte a ani inak neupravujte, boli by totiž veľmi krehké. Ich tajomstvo je ukryté v pôvodnej aróme surového zemiaku obaleného v šupke jeho prirodzenej tvrdosti. Jedine čo by ste mali spraviť je niekoľko menších vpichov po celom obvode zemiaku. Zaručí to voľnejší priechod arómy surového zemiaka do okolia. Pri love na surový zemiak je mimoriadne dôležite vnadenie. Môžeme zabudnúť kukuricu, pšenicu, pelety a iné vnadiace komponenty! Zamerajme sa iba na zemiaky! Uvarte si ich pre istotu niekoľko kg nakrajate na štvrtky aj so šupkou a vnaďte tak ako ste zvyknutý s partiklom alebo boiles a podobne…


« 1 2 »


Pre vkladanie príspevkov do fóra sa musíte najskôr prihlásiť, prípadne sa zaregistrovať!